FinansWatch

PFA og Sampension skyder flere milliarder i mursten

Et svært lavrentemiljø har fået pensionsselskaberne til at øjne fede afkast i ejendomssektoren. Nu skal flere af pensionsmilliarderne i PFA og Sampension hældes i bygninger.

Foto: PR

Danskernes pensionsmilliarder skal helst yngle flere milliarder. I en verden, hvor renterne er negative, kaster pensionskasser sig i stigende grad over alternative investeringer, og her er ejendomme et populært investeringsobjekt.

Det gælder også for PFA og Sampension, som har besluttet at skyde endnu flere friske pensionsmilliarder i mursten, skriver Børsen.

Sampension vil lægge yderligere 7 mia. kr. i ejendomme over de kommende fem år, mens PFA forventer at ejendomsporteføljen vokser med 13 mia. kr. frem mod 2020.

"Vi skal øge vores ejendomsinvesteringer betydeligt, og meget af det kommer til at være i udlandet. Vi har allerede en meget betydelig portefølje i Danmark," siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme, til Børsen.

Nordea Liv & Pension: Pensionskunder lever i fortiden

Pensionskasser skruer ned for eksterne forvaltere

Sampension køber ungdomsboliger for knap en halv mia. kr.

Pensionskasse køber ejendomme for knap 300 mio. kr.

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere