FinansWatch

Medie: Regeringen vil bruge 2,25 mia. kr. på at løse samspilsproblemet

Regeringen vil foreslå, at der bruges 2,25 mia. kr. på at gøre det attraktivt for flere danskere at spare mere op til pensionen, skriver Børsen. Desuden indføres en tvungen opsparing for at løse restgruppeproblematikken.

Finansminister Kristian Jensen (V). Foto: PR

Regeringen vil med sit pensionsudspil, som bliver fremlagt sammen med 20215-planen kl. 13.30 i dag i Finansministeriet, bruge 2,25 mia. kr. på at løse det såkaldte samspilsproblem, der gør at det for mange danskere ikke kan betale sig at at spare mere, da de da vil få modtræk i de offentlige ydelser. Der erfarer Børsen.

De 2,25 mia. kr. skal udmøntes i forbindelse med regeringens jobreform 2, som forventes at blive forhandlet til efteråret.

Derudover vil regeringen ifølge Børsens oplysninger foreslå en tvungen pensionsopsparing på 2 pct. af indkomsten for de 750.000 danskere, der slet ikke eller ikke i høj nok grad har en pensionsopsparing, f.eks. selvstændige og ledige på overførselsiondkomst. Ydermere foreslår regeringen at øge udbetalingperioden for ratepensioner fra 25 til 30 til 30 år.

Desuden vil regeringen lokke danskerne til at blive længere på arbejdsmarkedet ved at indføre en ordning, hvor efterlønsbidrag kan udbetales skattefrit, ligesom der vil være mulighed for hurtigere udbetaling af opsat pension.

Regeringens nye pensionsopskrift: Gulerødder med et strejf af pisk

Pensionsplanen der blev væk

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere