FinansWatch

2 mio. danskere risikerer skattesmæk på over 100 pct.

4 af 10 danskere vil opleve at betale mere end 100 pct. i skat på dele af deres pensionsopsparing, fastslår pensionskassen Pensam i en ny analyse.

Torsten Fels, adm. direktør i Pensam. Foto: PR

To millioner danskere havner de kommende år i den specielle situation, at de sætter penge til ved at spare op, skriver Finans. Det skyldes, at deres effektive pensionsskat er på over 100 pct.

Det fastslår pensionskassen Pensam, som har analyseret de såkaldte samspilsproblemer, der rammer danskere med lav- og mellemindkomster, fordi deres folkepension og andre ydelser reduceres, når de sparer yderligere op til alderdommen.

"Vi risikerer, at opbakningen til den verdensberømte danske pensionsmodel falder bort. Det vil få alvorlige samfundsøkonomiske konsekvenser," siger Torsten Fels, adm. direktør i Pensam, til Finans.

Ifølge Pensams analyse kan problemet løses ved at indføre et nyt skattefradrag målrettet danskere med lav- og mellemindkomster. Konkret ved at give et fradrag på 15 pct. for pensionsindbetalinger på op til 50.000 kr. årligt.

"At hæve fradraget er den mest simple måde at fjerne en meget stor del af samspilsproblemet på," siger Søren Boe Mortensen, formand for Forsikring & Pension og adm. direktør i Alm. Brand, til Finans.

Regeringen anerkender, at problemet med den høje effektive skat skal løses.

"Det skal vi have lavet om. Vi lancerer et udspil i næste uge, som adresserer problemstillingen, og vi har lyttet til pensionssektorens indspark," siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).

 

//Ritzau//

Forsikringslobby: Embedsmændene har fået for meget magt

Pensionspenge fosser ind over grænsen

Forsiden lige nu

Mangeårig Alka-topchef smutter til rival: Undrer sig over Tryg-salg

Fagbevægelsens salg af Alka til Tryg får tidligere topchef til at skifte arbejdsplads efter knap 30 år. De gamle ejere sprang pludselig af toget, og det undrer mig, siger han i et interview med FinansWatch om det nye job og karrieren, der strækker sig fra et lille advokatkontor i København til en uendelig horisont i Grønland.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere