FinansWatch

Medie: Regeringen overvejer at opgive senere pension

Regeringen pønser på at sløjfe planerne om at hæve pensionsalderen som tidligere aftalt, skriver Jyllands-Posten.

Jens Dresling/Polfoto/Arkiv
Foto: Jens Dresling/Ritzau

Danskerne skal muligvis alligevel ikke blive længere på arbejdsmarkedet, sådan som blev ellers nedfældet i regeringsgrundlaget fra den 27. november 2016.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af regeringskilder. Regeringen er på vej med et konkret udspil, der ville blive offentliggjort inden sommerferien.

I januar lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen ellers op til at hæve pensionsalderen hurtigere end aftalt.

"Helt overordnet er vores ambition, at det vi har aftalt, bør indfases lidt hurtigere. Det sker i lyset af, at vi heldigvis lever længere og længere," siger Lars Løkke Rasmussen dengang på et pressemøde.

I august 2016 forslog Venstre-regeringen at hæve pensionsalderen med et halvt år, men skruede med regeringsgrundlaget op for ambitionerne. Der har dog ikke været flertal for sidste års forslag i Folketinget.

Regeringen vil hæve pensionsalderen hurtigere end aftalt

Forsiden lige nu

Bankboss efter Anders Dam-stikpiller: "Jeg kan stikke de fleste"

Står det til topchef Gert Jonassen, har Arbejdernes Landsbank nogle af de skarpeste priser på boliglån. Det siger han til FinansWatch efter flere spidse bemærkninger, som Jyske Bank-direktør Anders Dam rettede mod en række konkurrenter tirsdag. Jonassen erkender dog, at gennemsigtigheden i priserne kunne være større.

Låst dansk marked får datacentral til at kigge mod nordiske naboer

Datacentral vælger at kigge mod Norge og Sverige på grund af et "fastlåst" marked i Danmark. Ifølge selskabets direktør er det muligt at hente nye kunder i de andre nordiske lande uden at betale de nye kunder for at skifte. Han er samtidig klar til et opgør med dummebøder hos datacentralerne herhjemme.

USA giver Letlands pressede regering en hjælpende hånd

Selv om det amerikanske finansministerium i sidste uge offentliggjorde en sønderlemmende kritik af en af Letlands største banker for at have "institutionaliseret hvidvask", så giver det amerikanske udenrigsministerium nu NATO-partneren en hjælpende hånd.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere