FinansWatch

Pensionskæmper skyder milliarder i provinsen

Pensionskasserne står klar med milliarder af kroner til investeringer i provinsen.

Michael Bruhn, ejendomsdirektør i PFA. Foto: PR

Landets største byer København og Aarhus bliver nu erstattet af mindre byer som Horsens, Aalborg, Odense, Hillerød og Silkeborg i pensionskassernes investeringsplaner. PFA, AP Pension, Pensam, PKA og Industriens Pension står tilsammen klar med flere milliarder kroner boligprojekter i disse byer. det skriver Finans.

"Når vi ser på muligheden for at skabe et fornuftigt afkast på boliginvesteringer, er mange provinsbyer i dag mere attraktive end København og Aarhus, hvor vi mener, at priserne er kommet ret højt op," siger PFA’s ejendomsdirektør, Michael Bruhn, til Finans.

Interessen for provinsen er kommet i takt med, at priserne i København og Aarhus er steget, udenlandske investorer rykker ind, samt at afkastet på investeringerne falder. Samtidig er der vækst og vilje til forandring i flere af de større provinsbyer.

Ifølge Morten Skak, professor ved Syddansk Universitet, er pensionskassernes investeringer med til at gøre provinsbyerne mere attraktive, men fastslår, at det ikke løser problemer med Udkantsdanmark, da det suger folk ind til provinsbyerne og væk fra de mindre befolkede egne.

Danske pensionselskaber til kamp mod klimaforandringer

PFA opgraderer bestyrelsen med eksterne kompetencer

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere