FinansWatch

EU udskyder clearingregler for pensionsselskaber

De europæiske pensionsselskaber og clearingcentraler får tre år mere til at finde en teknisk løsning på, hvordan pensionsselskaberne skal kunne benytte sig af clearing. Det fortæller EU-Kommissionen.

Foto: Colourbox

BRUXELLES

Europas pensionsselskaber har fået forlænget de regler, der undtager dem fra at skulle leve op til clearingreglerne for derivater, med tre år. Det skriver Investment & Pensions Europe.

Det er EU-Kommissionen, som har besluttet, at pensionsselskaberne først i 2020 skal cleare deres derivathandler gennem clearingcentraler, og den beslutning vil ifølge kommissionen spare selskaberne for op til 1,6 mia. euro (11,9 mia. kr.).

Årsagen er, at der i dag ikke findes nogen teknisk løsning, som kan sikre, at pensionsselskaberne kan benytte sig af clearing hos clearingcentralerne, og kommissionen forventer dermed, at der vil blive udviklet ny teknologi i løbet af de kommende tre år, så undtagelsen ikke skal forlænges igen.

Det er tredje gang, kommissionen har forlænget den periode, hvor pensionsselskaberne ikke skal efterleve den lovgivning, der hedder European Market Infrastructure Regulation (EMIR).

Forsiden lige nu

Letland suspenderer korruptionsanklaget centralbankchef

Den korruptionsanklagede lettiske centalbankchef, Ilmārs Rimšēvičs, er blevet suspenderet fra sin post. Der er desuden kaldt en vikar ind til det næste møde i ECB's styrende råd, hvor Rimšēvičs også har en plads.

BRF henter størstedelen af lån til private som bankboliglån

Boligejerne i Jyske Bank-koncernen vælger i langt højere grad bankboliglån end de traditionelle realkreditlån, fortæller BRF Kredits adm. direktør Carsten Tirsbæk Madsen. Fremadrettet ventes udlånsvæksten at aftage, dog med fortsat størst vækst i belåning af ejerboliger - også selvom der ikke kan hentes flere lån i Totalkredit.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere