FinansWatch

Pensionsdirektør går gerne på kompromis med omkostninger for bedre service

I et marked, hvor fokus er på lave administrationsomkostninger, melder Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension, ud, at hun med tiden nok kommer til at hæve omkostningerne for at skabe mere værdi for pensionskunderne.

Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension. Foto: TYCHO GREGERS

Industriens Pension har i 2016 sænket administrationsomkostningerne en anelse og forventer at holde det lave omkostningsniveau i 2017.

Men det kan ikke vare ved, lyder det fra Laila Mortensen, adm. direktør i Industriens Pension, der dog ikke ser et problem i det, så længe de øgede omkostninger giver værdi til pensionskunderne.

"Jeg tror, at om det koster 250 kr., 300 kr. eller 400 kr. er ikke så vigtigt på den lange bane, når du sparer op. Vi har meget stort fokus på at være effektive og gøre det så godt som muligt. Men der er stigende krav, og der tror jeg snarere, at vi kommer til at gå lidt den anden vej med at ansætte lidt flere mennesker, end vi er nu, fordi der hele tiden kommer nye ting, som vi skal holde øje med," siger hun til FinansWatch og fortsætter:

"Vi lykkes desuden med at få folk til at interessere sig lidt mere for pension, hvilket vil sige, at de henvender sig lidt mere. Så hvis det er noget, der skaber værdi, så vil vi gerne bruge pengene på det."

Øget pensionsinteresse skaber højere omkostninger

Administrationsomkostningerne per medlem faldt i 2016 til 250 kr. mod 256 kr. i 2015.

Det lille fald skyldes ifølge Laila Mortensen en lille medlemsvækst i Industriens Pension. Der er i 2016 kommet 2400 kunder til, der kan dele omkostningerne. I alt sikrer Industriens Pension nu pensionen for 402.205 ansatte på danske industri- og fødevareindustriarbejdspladser.

I årsrapporten fra Industriens Pension skriver pensionskassen, at man forventer, at omkostningerne per medlem i 2017 vil ligge på samme niveau som i 2016. Men på længere sigt vil blandt andet en stigende interesse for pension hos kunderne hæve administrationsomkostningerne, da det vil øge antallet af henvendelser til pensionskassen. Det er dog en udvikling, som Industriens Pension forsøger at hjælpe på vej.

"Vi gør rigtig mange ting for at øge interessen. En af de få ting, som vi virkelig kan se virker, er, at ringe til nye medlemmer efter fyraften og byde dem velkommen og fortælle dem om ”Min Side”, hvor man med sit Nem-id kan komme ind og se sine indbetalinger og se, hvad man får i afkast. Der kan vi se, at dem, vi får fat i, kan vi mærke, at tilfredsheden hos dem er langt højere," siger Laila Mortensen.

Jubelår

Ud over lidt lavere omkostninger landede Industriens Pension et afkast på 8,2 pct. Over de sidste ti år har Industriens Pension lavet et afkast på 8,4 pct. om året. Det er dog ikke det gennemsnit, der sætter barren for pensionskassen.

"Vi har en målsætning om at lave et realafkast til vores medlemmer. Hvert år, når vi starter, siger vi, ud fra at renteniveauet er så lavt, at vi har en meget realistisk tilgang til det, som hedder 3 pct. i realafkast. Og så er det jo fantastisk, at man i 2016 igen får et år, hvor aktierne tordner i vejret. Så vi har ikke en forventning om at kunne holde 8 pct., når vi ser fremad," siger Laila Mortensen.

Hun kalder 2016 for et jubelår for Industriens Pension, hvor man leverede godt på alle parametre, såsom afkast og omkostninger, men også sejren i FinansWatch' og Wilkes "Finansimage 2016", hvor Industriens pension endte i top blandt pensionsselskaberne.

"Det har vi fejret lidt herinde," siger Laila Mortensen

Industriens Pension får højere afkast og normaliserer omkostningerne

Industriens Pension har det bedste image

Forsiden lige nu

Aabenraa-bank tæt på fordobling af bundlinjen i 2017

Sønderjyske Kreditbanken kommer solidt ud af 2017 godt hjulpet på vej af en svagt stigende toplinje, lavere nedskrivninger og øgede kursreguleringer. Når det gælder 2018, er forventningerne dog mere afdæmpede (Opdateret).

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere