FinansWatch

Størst pensionsforskel mellem køn i velhaverkommuner

Der er generelt stor forskel mellem kvinder og mænds pensionsopsparing, men på Frederikberg og i Nordsjælland er forskllen særlig stor, viser undersøgelse.

Foto: Jan Dagø/Jyllands-Posten

Kvinder har generelt en mindre pensionsopsparing end mænd, men forskellen er særlig stor nord for København og på Frederiksberg. Det viser en undersøgelse fra Nordea Liv & Pension, skriver Berlingske.

Ifølge undersøgelsen er forskellen mellem kvinder og mænds pensionsopsparing i to tredje­dele af landet på mellem ti og knap 40 procent, mens i den sidste tredjedel udgør forskellene under ti procent. Den kommune, hvor forskellen er størst, er Hørsholm, hvor kvinderne halter efter mændene med næsten 700.000 kr. i opsparing, mens Gentofte er nummer to med 590.000 kr., viser undersøgelsen.

Jens Christian Nielsen, cheføkonom i Nordea Liv & Pension, udtaler til avisen, at kvinderne i Nordsjælland og på Frederiksberg dog er bedre end den gennemsnitlige mand på landsbasis til at spare op og siger generelt om forskellene mellem kvinder og mænds pensionsopsparing:

"Det skyldes, at mænds lønninger generelt er højere end kvinders. Herudover er de traditionelle kønsroller stadig gældende, hvor det er kvinden, der går på barsel og holder ­orlov. Det er et problem, bl.a. fordi kvinder i gennemsnit lever længere end mænd og derfor faktisk har brug for en opsparing, der strækker længere."

Forsiden lige nu

PFA sælger stort domicil i Esbjerg

Pensionsselskabet PFA sælger domicil på 5800 kvm til velhaveren Erik Bank Lauridsen i millionhandel. Ejendommen skal laves om til moderne boliger.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere