FinansWatch

Kurator: Hesalight drænet af fiktive fakturaer

Stifter af Hesalight, Lars Nørholt, skal ifølge kurator have trukket 18 mio. kr. ud af firmaet til sig selv og sit netværk. Udtrækningerne er udlignet af fabrikerede fakturarer.

Lars Nørholt, stifter af Hesalight.

Lars Nørholt, stifter af det krakkede LED-selskab Hesalight, har trukket en formue ud af firmaet til sig selv og forsøgte at dække over det med opfundne faktuarer. Sådan lyder anklagen fra kurator i boet efter Hesalight, Henrik Selchau Poulsen, advokat hos Bruun & Hjejle. Det skriver Børsen.

Af retsdokumenter i sagen fremgår det, at kuratoren mener, at Lars Nørholt har udbetalt 18 mio. kr. fra Hesalight til sig selv og folk i sit netværk. Det er efterfølgende blevet udlignet med regninger fra Bogholderiet Aps, der er ledet af Lars Nørholt og ejet af hans hustru, Sanne Nørholt. Disse regninger er dog fabrikeret, lyder anklagen fra kurator.

"Der er udbetalt meget betydelige kontante beløb til dig og nærtstående til dig. Beløb, som er udbetalt fra Hesalights konto, men som oftest bogført som tilgodehavender hos Bogholderiafdelingen ApS, der efterfølgende har udlignet den opståede gæld ved at postere modkrav. Posteringer, der i stort omfang ikke ses at være realitet bag eller dokumentation for," skriver kuratoren til Lars Nørholt ifølge dokumenter fra Retten i Roskilde.

Investorkredsen bag Hesalight tæller Pensam, Ikea, Pensiondanmark og Danske Capital, som sammen har givet selskabet et lån på ca. 600 mio. kr. i 2014 og 2015, har i stort omfang tabt deres investering, da Hesalight gik konkurs i november 2016.

Hesalight-direktør belastes af mail i Mallorca-sag

Skifteretten dumper Hesalight-stifters direktørkontrakt

Forsiden lige nu

Forslag om loft på kviklån skudt ned i Folketinget

Et forslag fra SF om et omkostningsloft på kviklån står ikke til at blive til virkelighed. For selv om flere af Folketingets partier anerkender udfordringen med himmelhøje kviklånsrenter, så var det under tirsdagens førstebehandling af forslaget småt med opbakningen.

PFA satser over halv milliard på Amager-projekt

Pensionsselskabet køber industrivirksomheds ejendomme og forbereder bolig- og kontorplaner, selvom lokalplan ikke er på plads. Selv hvis det glipper, kommer vi ikke til at gå tomhændede fra investeringen, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn til EjendomsWatch. Datterselskab i Thylander Gruppen er med som udvikler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere