FinansWatch

Akademikerkasser henter ny investeringsdirektør i Nordea

Mikkel Svenstrup fra Nordea Markets skifter 1. januar til JØP og DIP's fælles investeringsafdeling P+. Den 42-årige økonom vil indføre en mere struktureret tilgang til pensionskassernes investeringer. "Jeg har selvfølgelig nogle ambitioner om at udvikle butikken en lille smule, men også med respekt og ydmyghed om det gode arbejde, der er blevet lavet," siger han.

Foto: PR

Mikkel Svenstrup skal fra 1. januar stå i spidsen for JØP og DIP's investeringer. JØP er pensionskassen for jurister, økonomer og andre Djøf-medlemmer, mens DIP sikrer pensionen for civil- og akademiingeniører.

Her starter Mikkel Svenstrup som investeringsdirektør i de to pensionskassers fælles investeringsafdeling P+, der forvalter 105 mia. kr. for 83.000 medlemmer. Det bekræfter begge parter over for FinansWatch.

"Det var en af de chancer, man ikke kunne sige nej til. Det var lige den rigtige størrelse for mig at komme til at gøre en forskel med min baggrund," siger Mikkel Svenstrup.

Og så kommer jeg for at få lavet en lidt mere struktureret tilgang til den porteføljekonstruktion og risikostyring, end hvad de har i dag.

Mikkel Svenstrup, kommende investeringsdirektør i P+
Han har fra sin stilling som leder af afdelingen Institutional Structuring i Nordea Markets rådgivet mange af de danske pensionkasser, herunder JØP og DIP, som er en forkortelse for henholdsvis Juristernes og Økonomernes Pensionskasse og Danske Civil- Og Akademiingeniørers Pensionskasse.

"De får en, der kender branchen ind og ud. Jeg har jo rådgivet dem i mange år, kender alle produkterne og kender det organisatoriske setup. Det nye for mig er, at nu har jeg hånden på kogepladen," siger han.

Torben Visholm, adm. direktør for JØP og DIP, har, siden Jacob Hübertz 1. januar i år skiftede til en stilling som finansdirektør i Vækstfonden, desuden fungeret som investeringsdirektør i P+.

Han ser frem til at få Mikkel Svenstrup ombord.

”Mikkel Svenstrup har den dybe indsigt i centrale investeringsdiscipliner, som er nødvendig for at sikre vores medlemmer et fortsat højt afkast i et svært marked. Det lave renteniveau stiller stadigt større krav til en optimal sammensætning af investeringsporteføljen. Det kræver en sikker hånd, og det er vi overbeviste om, at Mikkel besidder,” siger Torben Visholm.

Vil skabe struktur

Mikkel Svenstrup understreger, at P+ har leveret flotte resultater de seneste år, men ser alligevel frem til at byde ind med sine egne idéer, når der skal findes afkast til medlemerne.

"Jeg har selvfølgelig nogle ambitioner om at udvikle butikken en lille smule, men også med respekt og ydmyghed om det gode arbejde, der er blevet lavet. Jeg tror også med de udfordringer, der er med et lavrentemiljø, at der kan bliver behov for måske at tænke lidt anderledes, end det har været nødvendigt tidligere."

"Og så kommer jeg for at få lavet en lidt mere struktureret tilgang til den porteføljekonstruktion og risikostyring, end hvad de har i dag," fortsætter Mikkel Svenstrup.

Mikkel Svenstrup, 42 år, er uddannet cand.scient.oecon. og har en ph.d. i finansiering. Han har været i Nordea Markets siden 2012. Før da havde han ledende stillinger i blandt andet UBS Investment Bank og Barclays Capital, begge steder med fokus på rådgivning og salg til institutionelle investorer i hele Skandinavien.

Det er Frank Halborg, partner i rekrutteringsfirmaet Amrop, der har stået for rekrutteringen af Mikkel Svenstrup. Han har senest fundet Christian Hyldahl som ny direktør for ATP, ligesom han fandt Hyldahls forgænger, Carsten Stendevad.

Pensionskasse får påbud for at værdiansætte ejendomme for højt

Nordea Ejendomme og fire pensionskasser bag ny milliardfond

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere