Svensk finanstilsyn undersøger landets største pensionskasse efter milliardtab på bankkrak

Tilsynsmyndighed undersøger, om pensionsselskab holdt sig til reglerne, da det investerede tungt i amerikanske nichebanker, som siden krakkede.
Finansinspektionen er Sveriges pendant til Finanstilsynet. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/
Finansinspektionen er Sveriges pendant til Finanstilsynet. | Foto: https://www.fi.se/en/about-fi/

Tilsynsmyndigheden for den finansielle sektor i Sverige, Finansinspektionen, undersøger nu Sveriges største pensionsselskab, Alecta.

I løbet af i år har Alecta tabt store summer på investeringer i tre amerikanske nichebanker. En af dem er Silicon Valley Bank, som Alecta tabte omtrent 13 mia. kr. på.

”Formålet med undersøgelsen er at undersøge, om Alecta har overholdt eksterne og interne regler på baggrund af investeringerne i Silicon Valley Bank, First Republic Bank og Signature Bank,” skriver Finansinspektionen.

Tidligere i år kollapsede Silicon Valley Bank og blev overtaget af den amerikanske stat, som siden da har bortauktioneret en stor del af bankens aktiver til First Citizens Bank.

En lignende skæbne overgik Signature Bank, som blev overtaget af New York Community Bancorp, mens First Republic Bank tidligere denne uge blev solgt til storbanken JPMorgan.

For Alecta har de store tab indtil videre haft den konsekvens, at pensionsselskabet har sagt farvel til sin adm. direktør gennem syv år Magnus Billing.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også