P+ har tabt 53 mio. kr. på Credit Suisses obligationer

Kollapset i Credit Suisse betyder, at P+ må se i vejviseren efter sin investering i bankens AT1-obligationer.
Foto: Reinhard Krause
Foto: Reinhard Krause
Af Marketwire

Den danske pensionskasse P+ havde for cirka 53 mio. kr. obligationer af typen AT1 i Credit Suisse før kollapset af den schweiziske bank, og pensionskassen ser nu investeringen som tabt.

Det skriver P+, der blev dannet i november 2019 ved fusionen mellem Danske civil- og akademiingeniørers Pensionskasse (DIP) og Juristernes og Økonomernes Pensionskasse, i en mail ifølge Bloomberg News.

P+, som har omkring 138 mia. kr. i investeringsaktiver, har også tabt nogle penge på sin position på 10 mio. kr. i senior usikrede obligationer i den schweiziske storbank og på sin beholdning på 3 mio. kr. i aktier i banken, der i weekenden blev købt for en slik af kollegaen UBS.

P+ siger, at den endnu ikke har besluttet, om det vil udforske lovlige midler til at få nogle af de tabte penge tilbage fra AT1-obligationerne, men at det ”vil følge udviklingen med interesse”.

Kollapset i Credit Suisse medførte, at den schweiziske stat pressede kollegaen UBS til at overtage Credit Suisse med en stor aktierabat på cirka 60 pct. samt en nedskrivning af værdien af AT1-obligationerne til nul.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også