FinansWatch

Storbritanniens største pensionkasse var advaret mod risikofyldt strategi før markedsstorm

Pensionskassen Universities Superannuation Scheme besluttede i starten af 2022 at øge andelen af gearede investeringer.

Sidste uge var præget af stor uro på finansmarkederne. | Foto: Henry Nicholls/REUTERS / X06612

Storbritanniens største private pensionskasse øgede trods flere advarsler sine gearede investeringer tidligere år, hvilket gjorde pensionskassen ekstra sårbar under store tumult, der opstod på de britiske finansmarkeder i sidste uge.

Det skriver Financial Times.

Pensionskassen Universities Superannuation Scheme (USS), der har omkring 90 mia. pund under forvaltning, søsatte i februar en strategi med en højere andel af gearing - altså investeringer for lånte penge.

Flere af arbejdsgiverne bag pensionskassens medlemmer - herunder universiteterne i Cambridge, Oxford samt Imperial College - var uenig i strategien og advarede i et brev mod at gå den vej - blandt andet med henvisning til, at det medfører en forhøjet risiko i en periode med forhøjet uro på markederne.

Den store uro på finansmarkederne medførte, at pensionskasser, der normalt er en stabil marginal køber af statsobligationer, blev storsælgere for at finansiere sikkerhedsstillelser.

USS siger i en skriftlig kommentar til Financial Times, at pensionskassen ikke var tvunget til at sælge aktiver, men at der er lavet justeringer for at ”rebalancere sine porteføljers eksponeringer.”

Den massive uro på finansmarkederne i Storbritannien i sidste uge var udløst af den 1400 mia. kr. store ufansierede hjælpepakke, som premierminister Liz Truss havde annonceret.

Efterfølgende gik Bank of England ud og støtteopkøbte statsobligationer for at hjælpe de pressede pensionskasser, og siden har Liz Truss valgt at trække topskattelettelser rettet mod de mest velhavende briter tilbage.

BOE intervenerede for at redde pressede pensionskasser

Finansiel uro i Storbritannien: Centralbanken træder til

Uro i Storbritannien: Danica-direktør ser rystet marked frygte krise

Britisk skatteforslag skabte uro på finansmarkederne: Nu bliver det droppet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs