FinansWatch

Pensionsselskab sænker flytteomkostningerne

Pensionsselskabet Norli har fra mandag sænket barrieren for gruppe af kunder, der ønsker at flytte sit depot til et andet selskab.

Foto: Thomas Borberg

Fra dags dato skal kunder i pensionsselskabet Norlis pensionsprodukt Norli B aflevere 0,5 pct. af depotet, hvis de ønsker at flytte depotet til et andet selskab. Det fremgår af data fra brancheorganisationen F&P.

Indtil mandag var betalingen, det såkaldte kursværn, i Norli B på 1,9 pct.

Kursværn er et redskab, som pensionsselskaber tager i brug for at beskytte kunder med et gennemsnitsrenteprodukt. Kursværnet kan først benyttes, når værdien af ordningens reserver er lavere end forpligtigelserne over for kunderne. Værnet indføres, så kunder, der ønsker at komme ud af produktet, afleverer en vis procentdel af deres opsparing, så de øvrige medlemmer ikke bliver efterladt med regningen.

Ud over Norli har pensionskassen P+ indført kursværn for de kunder, der er i gruppen P+ Regulativ 2019 gennemsnitsrente.

Her skal kunderne aflevere 4,9 pct. af depotet for at komme videre. I juli måned var prisen 7,3 pct. af depotet i P+ Regulativ 2019 gennemsnitsrente.

Danica-direktør ser mod finanskrisen for at mindes modvind af samme styrke som i 202

Endnu et pensionsselskab støver krisevåben af

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs