FinansWatch

Tidligere pensionsdirektør: Lad danskerne bruge pension til pauser i arbejdslivet

Man skal kunne tage 3-4 pauser i løbet af sit arbejdsliv, og det kræver et opgør med pensionssystemet, mener tidligere Pensam-direktør.

Foto: Casper Dalhoff/IND

Danmark har fået opbygget et stift pensionssystem, som bør erstattes af en ret til pauser fra arbejdsmarkedet undervejs i livet.

Sådan lyder det fra Helen Kobæk, der er tidligere direktør i pensionsselskabet Pensam, i et interview med erhvervsmediet Finans.

”Vi skal droppe pensionsopsparing og ændre det til pauseopsparing med mulighed for tre-fire pauser undervejs i livet. Pauser til at uddanne sig, skifte spor eller indrette joblivet efter familiens behov. Til gengæld skal vi blive længere på arbejdsmarkedet med mulighed for både at arbejde på heltid, deltid, sommerhalvår mv.,” siger Helen Kobæk til Finans.

Helen Kobæk foreslår blandt andet, at arbejdsmarkedspensionen skal laves om til en pauseopsparing, hvor der er lidt højere bidrag. Samtidig skal man privat kunne spare op til pauser med en skattefordel, og folkepensionen skal ikke finansieres over skatten. I stedet skal der sættes 1 mio. kr. af per nyfødt barn.

Professorer vil lade boligejere leve af friværdi i pensionsårene

Venstre opgiver kamp mod Arne-pension og sparker finansiel særskat til hjørne

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs