FinansWatch

Pilen peger på Løkke i sag om uklart forløb under obligationsudstedelse i 2008

Mens forhenværende finans- og statminister Lars Løkke Rasmussen er stolt over at have bragt ATP, Nationalbanken og Finansministeriet sammen om udstedelsen af statsobligationer i 2008, vækker forløbet og favoriseringen opsigt hos ekspert.

Lars Løkke Rasmussen var i 2008 finansminister i den dengang Venstre-ledede regering under Anders Fogh Rasmussen. | Foto: Martin Sylvest

Der har siden Rigsrevisionens rapport om forløbet omkring og efter den 90 mia. kr. store obligationsudstedelse i 2008 været både ros og kritik til de ansvarlige, der forsøgte at holde hånden under kronen i finanskrisens sværeste år.

Ifølge Berlingske har Lars Løkke Rasmussen, der i 2008 var finansminister, udtrykt stolthed over at have ført ATP, Nationalbanken og Finansministeriet sammen om udstedelsen af de 30-årige statsobligationer, men under skiftende finansministre har det efterfølgende været småt med oplysninger, der kunne klarlægge forløbet, hvor statsrevisorerne stadig mangler en tilfredsstillende begrundelse for omkring 28 mia. kr., og hvordan et ”tilfældigt” møde mellem ATP og finansministeren førte til en godkendelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs