FinansWatch

Analyse fra ATP: Forskelle i indbetalinger bliver mindsket af offentlige pensioner

Store forskelle i, hvor meget opsparere betaler ind til pensionstilværelsen, bliver et stykke hen ad vejen kompenseret af offentlige pensioner, viser analyse fra ATP. Indbetalingerne til pensionen stiger med lønnen.

Der er - i sagens natur - store forskelle på, hvor mange penge der hver måned ruller ind på kontoen hos landets pensionister. Men forskellen er mindre end indbetalingerne til pension i løbet af arbejdslivet, viser analyse fra ATP. | Foto: Thomas Borberg/Ritzau Scanpix

Selvom der er stor forskel på, hvor stor en del af lønnen danske pensionsopsparere sætter til side til pensionstilværelsen, så slår forskellen i indbetalingerne ikke fuldt igennem på den økonomiske situation, når det bliver tid til at gå på pension. Det viser en analyse fra ATP.

ATP har set på personer mellem 30 og 59 år og deres opsparing i perioden 2010-2019. På baggrund af indbetalingerne har ATP fremskrevet, hvor mange penge der er til pensionstilværelsen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nets vil sælge MitID og NemID

Nets vil være europamester i betalinger, og det betyder, at man vil sælge et andet forretningsområde: Det der står for driften af MitID og NemID. Betalingsvirksomheden er ved at afsøge markedet for en potentiel køber. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs