FinansWatch

Pensionsindbetalinger sætter rekord: Nærmer sig 140 mia. kr.

Indbetalingerne til pensionsordninger er vokset med mere end 7 mia. kr. i 2021 sammenlignet med 2020, hvilket formentlig skyldes, at beskæftigelsen i samfundet er steget. ”Det er en fantastik nyhed for både den enkelte pensionsopsparer og samfundet for helhed,” lyder det fra brancheorganisation.

"Udviklingen understreger, at vi er kommet godt igennem coronakrisen, og det giver en god ballast til at møde de udfordringer, som den ulykkelige situation i Ukraine vil medføre for også Danmark,” udtaler Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P. | Foto: PR/Forsikring & Pension

Indbetalingerne til pensionsordninger har sat rekord i 2021. Det skriver brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P) på baggrund af tal fra Skattestyrelsen og Danmarks Statistik.

”Pensionsindbetalingerne voksede i 2021 til imponerende 139,8 mia. kr. Det er mere end 7 mia. kr. mere end året før, og det er faktisk en yderligere rekord, for væksten fra år til år har ikke været højere siden 2007,” udtaler Kent Damsgaard, adm. direktør F&P, i pressemeddelelsen.

Særligt arbejdsmarkedspensionerne er i vækst. Dette segment er steget med næsten 6 mia. kr. Det er formentlig påvirket af, at beskæftigelsen samtidig er steget med næsten 80.000 personer, lyder det fra brancheorganisationen.

”Det er en fantastisk nyhed for både den enkelte pensionsopsparer og samfundet for helhed. Udviklingen understreger, at vi er kommet godt igennem coronakrisen, og det giver en god ballast til at møde de udfordringer, som den ulykkelige situation i Ukraine vil medføre for også Danmark,” udtaler Kent Damsgaard.

”Dansk økonomi er i en gunstig udgangssituation, men der er desværre meget, der tyder på, at vi kan risikere en ordentlig rusketur i 2022 med høj inflation, lav vækst og stigende ledighed. Udviklingen afhænger helt af, hvordan energipriserne udvikler sig, og det er tæt forbundet med udviklingen i krigen i Ukraine,” fortsætter han.

Kvinder smider i højere grad investeringsforsigtigheden

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs