FinansWatch

Totalentreprenør i milliardaftale med pensionsselskab om sjældent træbyggeri

Pihlkonsortiet får til opgave at opføre AP Pensions kommende kontorbyggeri og flerbrugerhus i københavnske Nordhavn – en 36 meter høj ejendom, der langt hen ad vejen kommer til at bestå af træ.

Sådan forventes AP Pensions ejendom på den 8200 kvm store grund på Marmormolen i Nordhavn i København at materialisere sig. | Foto: PR-visualisering af Sora/Henning Larsen

Når AP Ejendommes 28.000 kvm store kontorejendom skyder op på Marmormolen i Nordhavn med sine bærende konstruktioner i træ, bliver det med Pihlkonsortiet som totalentreprenør.

Aftalen nærmer sig en værdi af 1 mia. kr., fremgår det af pressemeddelelse fra AP Pension.

Flerbrugerhuset i det københavnske havnekvarter kommer til at rage 36 meter op i luften og bliver udstyret med en parkeringskælder på 6000 kvm. Stueetagens funktion vil i øvrigt skifte fra kantine til offentlig tilgængelig restaurant uden for kontortid.

Ifølge Peter Olsson, adm. direktør i AP Ejendomme, er Pihlkonsortiet "en totalentreprenør, der har ekspertisen og størrelsen til at arbejde med træ som en væsentlig del af byggeriet."

Udsigten fra det kommende kontorbyggeri. | Foto: PR-visualisering af Sora/Henning Larsen
Udsigten fra det kommende kontorbyggeri. | Foto: PR-visualisering af Sora/Henning Larsen

De involverede parter forventer, at man ved at udskifte beton i råhuset med massivtræ vil reducere CO2-udledningen med omkring 6600 ton.

"Det er sjældent, at vi – i Danmark – ser så stort et projekt, hvor de bærende konstruktioner skal opføres i træ," lyder det samstemmende fra Hans Anker Nielsen og Halldór P. Ragnarsson, der er adm. direktører i hhv. Pihl Holdings og Pihl & Søn.

Pihlkonsortiet består udover Pihl & Søn af selskaberne LM Byg og M.J. Eriksson.

AP Pension købte for et lille år siden den 8200 kvm store grund på adressen Marmorgade 1 af Københavns Kommunes arealudviklingsselskab, By & Havn. Transaktionen løb op i et trecifret millionbeløb.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie, EjendomsWatch.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs