FinansWatch

Pensionsselskaber ser sultent mod til salg-skilte hos Parken

Både PFA og AP Pension ser på nationalstadionet Parken og de omkringliggende kontortårne med stor interesse. "Det har noget svung over sig," siger adm. direktør.

En spændende sag, lyder det fra PFA om et eventuelt køb af Parken. | Foto: Thomas Borberg

Flere store investorer som PFA og AP Pension ser det som en god investering at købe det nationale stadion Parken med dertilhørende kontortårne, skriver Børsen.

Interessen er blevet vakt, efter at selskabet Parken Sport & Entertainment, som bl.a. ejer Parken og Lalandia, tirsdag eftermiddag varslede er helt eller delvist salg af ejendommene, mens selve driften vil forblive i Parken.

"Vi kommer til at kigge på det, det er en spændende sag. Det er Danmarks nationalstadion, og det har noget svung over sig," siger Michael Bruhn, adm. direktør i PFA Ejendomme, til Børsen.

Også hos AP Pension er interessen ikke til at skjule, og her forklarer adm. direktør, Peter Olsson, at man lægger vægt på, om der er et udviklingspotentiale.

Parken Sport & Entertainments bestyrelsesformand, Allan Agerholm, sagde umiddelbart efter annonceringen, at "det giver rigtig god mening at afsøge et helt eller delvist frasalg af vores ejendomme i Parken og Lalandia," da ejendommene ifølge formanden er "meget attraktive for investorer eller partnere."

Seneste udmelding fra PFA og AP Pension kan tyde på, at bestyrelsesformanden får ret.

I regnskabsbøgerne fremgår det, at Parken Sport & Entertainment i tredje kvartal havde 513 mio. kr. i kortfristet gæld, mens den langsigtede gæld lød på 1,7 mia. kr. Til sammenligning var selskabets portefølje af ejendomme, bygninger og anlæg opgjort til en værdi på 1,9 mia. kr.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Danske pensionsselskaber har milliarder placeret i oprustende Rusland

Parken-formand køber sig ind i konkurstruet hotel: "Vi skal have ryddet op" 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs