FinansWatch

Pensionsselskaber får bøder for behandling af gravide

Både AP Pension og PFA har valgt at acceptere en bøde fra Københavns Byret, fordi de har diskrimineret gravide i deres behandling af syge- og ulykkesforsikringer. Ifølge Inside Business har flere andre selskaber dog valgt at nægte at tage imod bøden.

Gravide har gennem en årrække fået afslag på at få behandling af pensionsselskabernes forsikringsben. | Foto: Peter Hove Olesen

Københavns Byret har vurderet, at de pensionsselskaber, som har afvist at betale behandling for kvinder med graviditetsrelaterede problemer, skal have en bøde, skriver Inside Business. Mediet fortæller, at PFA har fået en bøde på 1,2 mio. kr., mens AP Pension skal betale 100.000 kr.

Penge, begge selskaber har tænkt sig at betale.

"AP Pension er ejet af kunderne, og vi har ingen andre interesser eller hensyn end at sikre, at kunderne får de forsikringsydelser, de er berettigede til. Derfor har vi hele vejen igennem set med stor alvor på denne situation, og vi er glade for, at sagen nu er afsluttet," oplyser AP Pension til mediet.

I alt 13 selskaber er blevet politianmeldt for manglende ligebehandling af gravide, og af dem har flere ifølge Inside Business' oplysninger tænkt sig at afvise bøden.

2021 viste sig som et SULtent år hvor det grønne og gravides rettigheder kom i fokus i den danske pensionssektor

Danica kompenserer kunder med 5000 kr. i graviditetssag 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs