Pensionsdirektør til politikerne: Giv fradrag for grønne afkast

Pensionsselskabernes grønne investeringsprodukter kan potentielt give lavere afkast end de traditionelle produkter, og derfor bør politikerne sørge for et fradrag i afkastbeskatningen, mener Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension.
Ole Krogh Petersen er adm. direktør i Danica Pension. | Foto: PR/Danica Pension
Ole Krogh Petersen er adm. direktør i Danica Pension. | Foto: PR/Danica Pension

Man kan fra politisk side hjælpe med at sikre, at de danske pensionsopsparere flytter deres penge over i pensionsselskabernes grønne investeringsprodukter fra de mere traditionelle produkter. Det skriver Ole Krogh Petersen, adm. direktør i Danica Pension, i et debatindlæg hos Børsen Pro Finans.

Her forklarer han, at de grønne produkter har et mindre investeringsunivers og derfor potentielt får lavere afkast end de traditionelle investeringsprodukter, men der kan politikerne hjælpe, mener han.

"Man kan give et ekstra grønt fradrag på indbetalingerne eller sænke den løbende afkastbeskatning på de mere bæredygtige produkter. Denne økonomiske gulerod vil bidrage til, at den enkelte dansker både sparer ekstra op til pensionen og investerer flere penge i den grønne omstilling," skriver Ole Krogh Petersen.

Da FinansWatch gjorde halvårsstatus over afkastene på de traditionelle og de bæredygtige produkter, viste det dog, at de klarede sig omtrent lige godt.

"Overordnet må man sige, at det er meget pæne afkast over hele linjen. Nu har vi naturligvis kun en kort historik på de bæredygtige produkter, men der er ikke noget, der tyder på, at tilvalget af bæredygtighed sker på bekostning af afkast," sagde Nikolaj Holdt Mikkelsen, der er selvstændig investeringsrådgiver, til FinansWatch.

Årets første måneder dømmer uafgjort mellem traditionelle og bæredygtige pensionsprodukter

Topdanmark ser stigende interesse for bæredygtig investering af pensionsmidler 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også