FinansWatch

Åbenhed spøger igen i pensionsbranchen: Men mulige løsninger forbliver i mølposen

Pensionsektoren har i mange år måttet lægge øre til beskyldninger om at være lukket om prisen. Nu rumsterer spørgsmålet igen, og ifølge branchen er gode råd fra konkurrencemyndighederne ikke den rette vej at gå.

"Man skal være opmærksom på, at vi skal finde noget, der giver mening for alle pensionsselskaberne, og især alle pensionsselskabernes kunder," siger vicedirektør Jan V. Hansen fra F&P om at implementere anbefalinger fra konkurrencemyndighederne. | Foto: PR/Forsikring & Pension

Bendt Bendtsen havde fået nok af uigennemskuelige produkter. Så da han i 2005 stillede sig op på talerstolen på Forsikring & Pensions årsmøde lagde han ikke skjul på, at der skulle skabes mere åbenhed i pensionssektoren. Embedsværket var allerede sat i arbejde.

Opsangen fra den daværende økonomi- og erhvervsminister blev startskuddet til et langt forløb, hvor pensionsbranchen stillede omverdenen åbenhed i udsigt, men undervejs blev beskyldt for en fodslæbende indsats. På et tidspunkt var det politiske pres så stort, at et flertal pålagde den daværende regering at tvinge selskaberne til åbenhed, men senere samme år i 2011 præsenterede Forsikring & Pension frivilligt standarder til at beregne omkostninger.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs