FinansWatch

LD Fonde investerer fortsat i tjæresandsselskaber

Selskaber, der udvinder olie fra tjæresand, er hos mange pensionsselskaber landet på den sorte liste. Men hos LD Fonde, der bl.a. forvalter danskernes feriepengemidler, er man fortsat eksponeret mod verdens største tjæresandsselskaber. Stærkt problematisk, mener Mellemfolkeligt Samvirke. Sælger LD, står nye købere klar, siger aktiechef.

Kristoffer Fabricius Birch, aktiechef i LD Fonde | Foto: PR/LD Fonde

Selvom tjæresandsselskaber er eksluderet hos landets største pensionsselskaber, holder LD Fonde fast i sin eksponeringer mod nogle af verdens største tjæresandsselskaber. Det skriver Børsen Pro Finans på baggrund af en gennemgang af LD Fondes investeringer.

Gennemgangen viser, at LD Fonde, der bl.a. forvalter feriepengemidler, har investeret omkring 2,2 mio. kr. i Suncor Energy og 2,3 mio. kr. i Canadian Resources Ltd., der begge er blandt verdens største producenter af olie fra tjæresand.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs