FinansWatch

Medie: Finanstilsynet sender brev med SUL-spørgsmål til pensionsselskaber

Rygterne om stor aktivitet på pensionsmarkedet har svirret et stykke tid, og nu har Finanstilsynet angiveligt sendt et brev ud til flere selskaber for at finde ud af, om de forsøger at hive kunder ind, inden de nye syge- og ulykkesregler træder i kraft.

Finanstilsynet har udsendt et brev om SUL-problematikker til flere selskaber. | Foto: Lars Krabbe/IND

Finanstilsynet har sendt et brev til flere af de pensionsselskaber, som har været mest aktive med at få hevet nye kunder ind. Formålet er at finde ud af, om selskaberne forsøger at få nye kunder ind med store rabatter, inden nye regler på syge- og ulykkesområdet træder i kraft.

Det skriver Inside Business.

Af brevet skulle det fremgå, at Finanstilsynet forsøger at afdække, hvor mange pensionsaftaler med syge- og ulykkesforsikringer selskaberne har indgået fra 1. april til 31. august, og hvorvidt der er givet rabatter på syge- og ulykkesforsikringerne i forbindelse med aftalerne.

Finanstilsynet har givet selskaberne en frist på 14 dage til at melde tilbage på problemstillingen.

Nye regler

I forsommeren udsendte Finanstilsynet et udkast til, hvordan det gerne vil ændre på reglerne for syge- og ulykkesforsikringer, så det fremover skal være et økonomisk bæredygtigt forretningsben. Fra 1. januar skal investeringsforretningen og syge- og ulykkesforretningen, hvis det står til Finanstilsynet, opgøres separat for at skabe bedre balance i regnskaberne.

Som FinansWatch beskrev torsdag, har pensionsmæglerne bemærket, at der er travlhed lige nu. Mange virksomheder vil gerne have en ny aftale i stand, inden de nye SUL-regler træder i kraft, fortalte adm. direktør i pensionsmæglervirksomheden Willis Towers Watson, Lars Christensen.

"Når vi er i sådan en tid, så er det klart, at man ser nogle selskaber, der ligger en strategi for, hvad de vil tilbyde virksomhederne," sagde Lars Christensen.

Danica har tiltrukket sig opmærksomhed, fordi selskabet har vundet flere store ordninger i løbet af ordet. Selskabet afviste dog selv, at det har ekstra travlt som følge af de nye regler.

"Vi har overhovedet ikke øjnene rettet mod SUL-bekendtgørelsen. Det er rigtigt, vi har offentliggjort en stor vækst i første halvår. Men efter næsten tre års arbejde med at integrere SEB Pension, hvor vi primært har haft fokus på at beholde allerede eksisterende kunder og samle de to forretninger, så er det et udryk for, at vi nu har fået kræfterne til igen at være mere udadvendte," sagde Søren Lockwood, kommerciel direktør i Danica, til FinansWatch.

Mægler afviser at have Danica som kæledægge på pensionsmarkedet

Udsigt til nye SUL-regler giver travlhed hos mæglere – Danica afviser panik før lukketid 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs