FinansWatch

Minister afviser frygt for nye solvensreglers begrænsning af grønne investeringer

Nye solvensregler i EU-regi kan betyde, at danske forsikrings- og pensionsselskaber må skrue ned for investeringer i grønne og bæredygtige tiltag, lyder spådommen fra Forsikring & Pension. Men den forventning har erhvervsminister Simon Kollerup (S) ikke.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Dresling

Det vil ikke i sig selv betyde færre investeringer i grønne tiltag fra danske forsikrings- og pensionsselskaber, når EU-regler om solvens bliver opdateret. Sådan lyder forventningen fra erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et svar til Folketingets Erhvervsudvalg.

Baggrunden er, at den europæiske tilsynsmyndighed Eiopa tidligere på året præsenterede sit forslag til, hvordan en opdatering af de såkaldte solvens II-regler skal se ud. Næste skridt er, at EU-Kommissionen fremlægger sit bud på kommende regler. Det vil efter planen ske i løbet af september.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Nordfyns Bank firdobler resultat

Vækst på toppen og tilbageførte nedskrivninger sender Nordfyns Banks resultat i vejret efter årets første ni måneder. Tredje kvartal spæder til med en bundlinje, der er 70 pct. højere end samme kvartal i fjor.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs