FinansWatch

Rangvid og pensionsselskaber tror på lavere aktieafkast i fremtiden

Både professor Jesper Rangvid og flere pensionsselskaber tror, at afkastene på aktier bliver lavere i de kommende år. PFA forventer dog, at de vil være mere attraktive end på obligationer.

Jesper Rangvid er professor i finansiering ved CBS. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Første halvår har været godt for aktieinvestorerne, der har oplevet store afkast, men det bliver sandsynligvis ikke ved, siger Jesper Rangvid, professor i finansiering på CBS, til Børsen.

“Siden marts sidste år har vi haft en meget kraftig stigning på aktiemarkedet. I 2021 ser det godt ud med den underliggende økonomiske vækst, men hvis vi kigger et år eller to frem, begynder væksten i kølvandet på pandemien formentlig at fade ud. Det betyder, at der nok ikke ligger vildt meget mere afkast i aktiemarkedet forude på den korte bane,” siger han til avisen.

Vellivs chefstrateg, Henrik Henriksen, siger også til Børsen, at han deler analysen, og at han ser en korrektion på 5-10 pct. som værende sandsynlig.

Bedre end obligationer

Hos PFA ser chefstrateg Tine Choi Danielsen også frem mod nogle år med lavere afkast end det, man har set i år, fortæller hun til FinansWatch.

"Det kan jeg kun være enig i, eftersom væksten også topper i år. Hvis man ser to til tre år ud i fremtiden, vil afkastforventningerne være lavere end i 2021," siger hun.

I forsommeren fortalte PFA's adm. direktør, Allan Polack, til Børsen, at pensionsselskabet havde solgt ud af sin beholdning af obligationer og i stedet satsede på aktier, ejendomme og infrastruktur. Det skyldtes en frygt for, at obligationers værdi vil blive udvandet af stigende renter og inflation ovenpå coronakrisen.

Udsigten til lavere afkast på aktier har dog ikke fået PFA til at fortryde den beslutning, fortæller Tine Choi Danielsen.

"Selv om afkastene på aktier falder, så er spørgsmålet stadig for kapitalforvaltere, om de er højere relativt set i forhold til obligationer. I forhold til obligationer der det stadig et attraktivt afkast, selv hvis det falder til 5 pct.," siger hun og uddyber:

"Det ændrer ikke på vores syn på, at vi ser bedre muligheder i aktier end i obligationer."

PFA sælger ud af obligationer og garderer sig med aktier - Danica holder fast i obligationer

Velliv stiller sig på Danicas side i debat om statsobligationer 

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs