FinansWatch

Danske pensionskasser afviser at investere i retssager

I Danmark er det blevet mere udbredt med såkaldte litigation funders, som finansierer retssager. Hos pensionsselskaberne er der dog ikke appetit på den type investeringer.

Anders Schelde er investeringsdirektør i Akademikerpension. | Foto: PR/MP Pension

Over de senere år har flere virksomhede - blandt andet Danske Bank - oplevet retssager, som bliver bakket op af litigation funders, altså investorer som betaler for retssagen mod at få en bid af en erstatning. Hos danske pensionsselskaber drømmer man dog ikke om at blive en del af det marked, skriver Finans.

"Vi kunne ikke finde på at gå ind i litigation funding som aktivklasse. Det er for eksotisk at gå ind i en industri, som skyder kapital ind i sager, som de ikke har part i, og hvor der måske ovenikøbet kan være tale om søgsmål, hvor der ikke ser ud til at være en reel sag," siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Akademikerpension, til mediet.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs