FinansWatch

Velliv stiller sig på Danicas side i debat om statsobligationer

Statsobligationer har en berettigelse i pensionsselskabers porteføljer, hvis man spørger Velliv, efter PFA og Danica har fortalt om modsatrettede syn på sagen. Heller ikke Pensiondanmark ser den store risiko for langvarige og kraftige rentestigninger.

Velliv har hovedsæde i Ballerup. | Foto: PR/Velliv

Er statsobligationer en mere eller mindre sikker havn, eller risikerer rentestigninger at gøre dem til tabsgivende investeringer? Det spørgsmål gav pensionsselskaberne PFA og Danica vidt forskellige svar på tidligere på ugen over for Børsen.

PFA ser risiko for rentestigninger, og det har fået selskabet til at sælge ud af sine statsobligationer, lød det fra adm. direktør Allan Polack. Poul Kobberup, investeringsdirektør hos Danica, ser omvendt ikke den store risiko for sådan et scenarie, og Danica har beholdt statsobligationer i porteføljen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Banker frygter hvidvasksager med betalingsinstitutter i folden

Det er vanskeligt at navigere mellem betalingsloven og hvidvaskloven. Sådan lyder det fra Sydbank i kølvandet på en ny afgørelse om, at banken har brudt betalingsloven ved at afvise betalingsinstitut. Vejledning fra myndigheder er ikke nok, mener Gert Jonassen, adm. direktør i Al Bank. Styrelse ser ingen regelkollision.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs