FinansWatch

Forsikring & Pension går i rette med konkurrencemyndigheders kritik af manglende stordriftsfordele

Efter kritik fra konkurrencemyndighederne anerkender Forsikring & Pension, at stordriftsfordele, når kundernes pensionsmidler investeres, er relevante at se på, men opfordrer til også at tage afkastet med i betragtning. Forbrugerrådet Tænk håber på mere gennemsigtighed.

Kent Damsgaard har været adm. direktør for Forsikring & Pension siden 1. september 2020. | Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Pensionsselskaber er for dårlige til at høste stordriftsfordele, når de investerer kundernes penge. Sådan lød det i weekenden fra Konkurrencerådet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som har set nærmere på tallene.

Konkurrencemyndighedernes opråb udspringer af en større analyse af pensionsmarkedet, som blev foretaget i 2019. Ifølge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen modsvares stigende formue under forvaltning stort set én-til-én af stigende omkostninger til at foretage investeringerne. Med andre ord evner pensionsselskaberne ifølge konkurrencemyndighederne ikke at høste stordriftsfordele.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Grøn brintkomet ligner et drømmehug for ATP og kapitalfond

For landets største pensionsselskab og hardtech-fonden Nordic Alpha Partners kan børsnoteringen af Green Hydrogen Systems blive en ekstraordinær god investering. En rigtig god rejse, men også en risikofyldt investering, siger ATP's aktiechef Claus Wiinblad.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs