FinansWatch

LD Fonde forudser at feriemidler for 20 mia. kr. bliver stående

Det er langt fra alle danskere, der har haft travlt med at hive de frigivne feriemidler ud til forbrug her og nu. Det betyder at godt 600.000 lønmodtagere forventes at beholde pengene under LD-forvaltning

Foto: Thomas Borberg

Godt 600.000 danske lønmodtagere har ikke et så akut behov for nye havemøbler, cykler eller elektronik, at de har haft brug for de senest frigivne feriemidler.

I hvert fald forventer LD Fonde, der forvalter feriemidlerne, at så mange danskere vælger at lade pengene stå. Det svarer til et beløb på godt 20 mia. kr. som nu bliver til en ny aldersopsparing.

"Vi kan tilbyde et rigtig fornuftigt alternativ til den del af lønmodtagerne, der ikke skal bruge pengene lige nu. Mere end en halv million lønmodtagere ser ud til at finde det fornuftigt at lade feriemidlerne stå. Og de får dermed en supplerende opsparing til alderdommen," fortæller Dorrit Vanglo, direktør i LD Fonde i en pressemeddelelse.

LD oplyser, at frem til den 10. maj 2021 var der anmodet om udbetaling af feriemidler for knap 34 mia. kr. Hertil kan lægges de 52 mia. kr., som blev udbetalt i efteråret. Samlet set har 2,3 mio. lønmodtager trukket 86 mia. kr. ud, hvilket efter skat svarer til godt 51 mia. kr. til muligt forbrug.

Endnu er der en god måned tilbage af fristen for at bede om at få penge udbetalt.

Generelt er gennemsnitsalderen høj for de personer, der vælger at lade pengen står, hvilket giver et præg om, at det er personer, der har foksu på økonomien i pensionsalderen.

"Har man ikke brug for pengene nu og her, kan det være en fordel at fortsætte indefrysningen. Midlerne er placeret således, at de vil vokse over tid. Står de som frie midler i banken, vil de – med de minusrenter alle banker giver i dag – i stedet blive mindre over tid. Fra dyrtidsmidlerne ved vi, at dem, der lader pengene stå længst tid, er en gruppe, der bruger indefrysningen som en supplerende opsparing, de i realiteten selv kan tø op, når det passer dem," fortæller Dorrit Vanglo.

Bankkundernes opsparinger er rekordstore

Danskerne har bestilt indefrosne feriepenge for 30 mia. kr.  

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs