FinansWatch

Pensionskæmper klar med trecifret milliardbeløb til eksportløft

Regeringen har også øjnet gode muligheder for grøn dansk eksport til især USA, efter at Demokraten Joe Biden er blevet præsident.

Kent Damsgaard, adm. direktør i Forsikring & Pension | Foto: PR/Forsikring & Pension

Den danske pensionsbranche står parat med hundredvis af milliarder kroner til at investere i dansk klimaeksport, men det kræver en samlet indsats - også fra regeringen - mener branchen.

Det skriver Finans.

"Pensionsselskaberne skal i de kommende år ud og foretage klimainvesteringer for flere hundrede milliarder kroner. Vi tror på, at det kan ske på en måde, hvor vi både kan skabe gode afkast og være med til at øge dansk eksport. Men det kræver en mere fokuseret og samlet indsats fra dansk side," siger Kent Damsgaard, der er administrerende direktør i Forsikring & Pension, til Finans.

Regeringen har også øjnet gode muligheder for grøn dansk eksport til især USA, efter at Demokraten Joe Biden er blevet præsident. Han har genindskrevet USA i Paris-aftalen og barsler formentlig i denne uge med en fordobling af USA's reduktionsmål frem til 2030 til godt 50 pct. i forhold til 2005, ligesom han har foreslået investeringer i infrastruktur for billioner af dollar med en stor bid grønne elementer i.

"Der er behov for et grønt gearskifte, hvis vi vil udnytte eksportpotentialet. Vi kan se, at kineserne, tyskerne, amerikanerne og mange andre kaster virkelig mange kræfter ind i dette nu. Derfor foreslår vi, at man etablerer en taskforce, som kan sætte indsatsen i system," lyder det fra Kent Damsgaard.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs