FinansWatch

Branchechef er bekymret for psykiske konsekvenser hos danskerne som følge af nedlukning

Den danske forsikrings- og pensionsbranche bliver stadig mere bekymret for følgevirkningerne af coronakrisen, lyder det fra branchedirektør Kent Damsgaard.

Kent Damsgaard | Foto: PR/Forsikring & Pension

Onsdag fremlagde regeringen en mindre genåbning af samfundet, der blandt andet indebar, at flere butikker og udendørs kultur får lov at genåbne.

Mange restriktioner gælder dog fortsat, og hos brancheorganisationen Forsikring & Pension bliver man stadig mere bekymret for følgevirkningerne af coronakrisen.

"Vi har meget stor respekt for den svære balance, som politikerne og sundhedsmyndighederne skal finde lige nu, og vi er som branche mere forskånet for de direkte konsekvenser af nedlukningen. Til gengæld kan vi meget direkte se konsekvenserne af den lange nedlukning både på danskernes psykiske og fysiske velbefindende – og på den usikkerhed og frustration, som vi mærker i store dele af erhvervslivet," lyder det i en skriftlig kommentar fra adm. direktør Kent Damsgaard.

Efterspørgsel efter psykologbistand

Kent Damsgaard peger på, at flere selskaber på området kan berette om en "eksplosiv stigning" i brugen og efterspørgslen efter især psykologbistand.

"Der tegner sig et stadig mere tydeligt billede af, at der også er store sundhedsmæssige konsekvenser for borgerne af en nedlukning. Heldigvis har vores branche som helhed vist sig både klar og godt rustet til at løfte vores del af opgaven. Men jeg håber – og vil opfordre til, at regeringen og myndighederne i forlængelse af onsdagens genåbning også er opmærksomme på de store omkostninger, der er ved en fortsat nedlukning," lyder det fra Kent Damsgaard.

FA: Udbredt hjemmearbejde fortsætter i finanssektoren på trods af genåbning 

Oversigt: Nogle butikker og udendørs kultur får lov at genåbne 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs