FinansWatch

Pensionsselskab har investeret 600 millioner i danske bedrifter

12 landbrug i Danmark og omkring 600 mio. kr. er, hvad selskabet AP Pensions investeringsportefølje er blevet til siden etableringen af en landbrugsfond. Selskabet vil fortsat investere, men med mere fokus på bæredygtighed.

Direktør for ejendomme i AP Pension, Peter Olsson Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Profilen er blevet mere bæredygtig end for syv år siden i de landbrug, som pensionsselskabet AP Pension investerer i.

Det fortæller direktør for ejendomme i AP Pension, Peter Olsson, til Avisendanmark.

Selskabet, der ikke finansierer landmænd, men opkøber jord og bygninger, har siden etableringen af sin fond AP Pension landbrugsinvesteringer for syv år siden investeret omkring 600 mio. kr. i 12 landbrug.

Ifølge mediet har selskabet haft et gennemsnitligt afkast på 3,5 pct. Håbet ved etableringen var dog, at det skulle have været højere, fortæller Olsson til Avisendanmark. Turbulente forhold i årene gør dog, at selskabet er tilfredse og parat til at investere yderligere ifølge mediet.

"Vores model har vist sig at være fuldt ud holdbar, så det er vi åbne over for. Men det skal være nogen, der lever op til vores krav, hvor bæredygtighed spiller en større rolle, end da vi oprindeligt stiftede vores fond," siger Peter Olsson til Avisendanmark.

AP Pensions samlede pensionsformue er over 160 mia. kr. Selskabet forvalter 213.000 danskeres pensionsopsparing og blev stiftet i 1919.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere