Kundeejet pensionsselskab løber fra konkurrenter på egenkapitalforrentningen

Årets Finansvirksomhed: Velliv vinder pris i Årets Finansvirksomhed, primært fordi selskabet er bedst til at skabe værdi for ejerne. "På kundernes vegne er jeg tilfreds," siger topchef.
Foto: PR / Velliv
Foto: PR / Velliv

Der bliver ikke slækket på effektiv drift og fokus på bundlinjen, blot fordi man ikke har en børsnoteret moderkoncern som ejer.

Det beviser pensionsselskabet Veilliv, der løber med prisen som årets kommercielle pensionsselskab foran Danica Pension og PFA Pension ved Årets Finansvirksomhed. PFA er dog som bekendt også ejet af kunderne.

Konsulent- og revisionsselskabet er EY dykket ned i 2019-regnskaberne og givet point til kandidater målt på afkast til kunderne, egenkapital, vækst i indtægterne samt for omkostningsniveauet. Selv om AP Pension vinder prisen i vækst-kategorien, tæller foregående års resultater også med i den overordnede pris, der altså går til Velliv.

Med en egenkapitalforrentning på 14,7 pct. i 2019 indtager Velliv nemlig en klar førsteplads blandt alle kommercielle pensionsselskaber. Tilmed er der tale om en fremgang i forhold til 2018 på 4,3 procentpoint – året, hvor Nordea røg helt ud af ejerskabet i det daværende Nordea Liv & Pension.

"På kundernes vegne er jeg tilfreds med egenkapitalforrentningen. Kunderne ejer Velliv, så forrentningen af egenkapitalen er principielt et yderligere afkast til kunderne," siger adm. direktør Steen Michael Erichsen i Velliv.

"Jeg er desuden stolt over de lave omkostningsprocenter, der er udtryk for, at effektiviseringsgevinsterne tilfalder kunderne, som gennem Velliv Foreningen får hele udbyttet."

Tre kilder til afkast

Det er anden gang på tre år, at Velliv løber med titlen som årets kommercielle pensionsselskab.

Ifølge Steen Michael Erichsen oplever Velliv stigende vækst, netop fordi flere får øjnene op for fordelene ved at være kundeejet. Hos Velliv kaldes konceptet "tre kilder til afkast". Udover investeringsafkastet leverer Velliv en særlig rente og en kontant bonus.

"Vellivs kunder har fået markedsledende afkast på både kort og lang sigt. Derudover får de en attraktiv rente på 5 pct. på DinKapital og nu for tredje år i træk flere hundrede mio. kr. i bonus, der indsættes direkte på Nemkonto fra deres egen forening; Velliv Foreningen," forklarer Steen Michael Erichsen.

I 2019 udbetalte Velliv Foreningen i alt 204 mio. kroner svarende til en kontant bonus på ca 1.450 kr. pr. opsparet mio. kr. til alle foreningens medlemmer. Sammenlagt har Velliv Foreningen i 2018 og 2019 udbetalt i alt 572 mio. kr. i kontant bonus til Vellivs kunder.

Kåringen og undersøgelsen bag priserne er en del af rapporten Årets Finansvirksomhed, der udgives af FinansWatch i samarbejde med EY. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.

Se et preview af rapporten her.

Vi har samlet alle artikler og en række videointerviews af nøglepersoner i finanssektoren i nedenstående artikel:

Årets Finansvirksomhed skydes i gang – læs alt om prisuddelingen her

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også