FinansWatch

Her er de prisvindende pensionsselskaber til Årets Finansvirksomhed

Årets Finansvirksomhed: Tre pensionsselskaber vinder priser til Årets Finansvirksomhed. Sammen med konsulent- og revisionsselskabet EY kårer FinansWatch vinderne fordelt på kommercielle selskaber, arbejdsmarkedspensioner samt en pris til det hurtigst voksende pensionsselskab.

Foto: AP PENSION/PR

Rent investeringsmæssigt var 2019 et fremragende år for danske pensionsselskaber. Som altid handler konkurrencen i Årets Finansvirksomhed om, hvem der så rent faktisk udnyttede de gode tider til både at slå markedet og til at holde orden i eget hus.

Indtjeningsvækst, effektivt og egenkapitalforretningen skal også være i top, når vinderne af Årets Finansvirksomhed skal kåres.

Den overordnede pris er opdelt på kommercielle selskaber og arbejdsmarkedspensionsselskaber.

Årets pensionsselskab – kommercielle selskaber

Prisen til de kommercielle selskaber gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast, indtjening (egenkapitalforrentning), vækst i indtægter samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2019 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

Velliv vinder prisen som årets kommercielle pensionsselskab, primært som følge af virksomhedens evne til at skabe egenkapitalforrentning og bundlinje. Egenkapitalforrentningen for 2019 udgjorde 14,7 pct., hvilket er den højeste blandt de kommercielle pensionskasser og en fremgang på 4,3 procentpoint i forhold til 2018. Herudover ligger Velliv fornuftigt i forhold til konkurrenterne på omkostningsprocenter og afkast til kunderne.

Årets pensionsselskab – arbejdsmarkedspensionsselskaber

Prisen til arbejdsmarkedspensionsselskaberne gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2019 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

Lærernes Pension vinder prisen som årets arbejdsmarkedspensionsselskab. Det skyldes primært, at pensionskassen både 2019 og i perioden 2015-2019 har været bedst til at skabe afkast til medlemmerne i gennemsnitsrente. Lærernes Pension har herudover nogle af de laveste gennemsnitlige omkostninger pr. forsikret.

Årets pensionsselskab – vækst

Prisen gives på baggrund af pensionsselskabernes vækst i indtægter. Selskaberne opnår point både for det seneste års vækst og for væksten over en længere årrække.

AP Pension udmærker sig ved at have realiseret en vækst i bruttopræmierne fra 2018 til 2019 på 20 pct. og en vækst over de seneste fem år på 74 pct. Væksten kan blandt andet tilskrives, at AP Pension i 2019 har købt Skandias danske pensionsforretning, men herudover har der været en organisk kundetilvækst på 6.800 kunder.

Kåringen og undersøgelsen bag priserne er en del af rapporten Årets Finansvirksomhed, der udgives af FinansWatch i samarbejde med EY. Rapporten er gratis for abonnenter på FW Insight, men kan også købes separat.

Se et preview af rapporten her.

Vi har samlet alle artikler og en række videointerviews af nøglepersoner i finanssektoren i nedenstående artikel:

Årets Finansvirksomhed skydes i gang – læs alt om prisuddelingen her

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs