FinansWatch

Pensionsselskaber efterlyser opkøb af statsobligationer fra Nationalbanken

Skal danskernes pensionsmidler i stor stil sættes i de statsobligationer, der lige nu sendes ud i markedet for at understøtte regeringens hjælpepakker, må Nationalbanken støtte op, lyder det fra pensionsaktører.

Poul Kobberup, investeringsdirektør i Danica. | Foto: PR/Danica

Hjælpepakker til erhvervslivet kræver udstedelse af statsobligationer, men pensionsselskaberne er forsigtige med at love køb af obligationer for mange mia. kr., skriver Børsen.

"Vi skal vise samfundssind alle sammen i alle mulige sammenhænge, men tingene skal jo hænge sammen. Vi har investeringer i virksomheder, som mangler likviditet, vi har investeringer i kreditmarkeder og realkreditmarkedet, hvor likviditet er en mangelvare. Og at det også er et tilfælde i statsobligationsmarkedet, gør det ikke nemmere," fortæller investeringsdirektør i Danica Poul Kobberup til Børsen.

Han efterlyser, at Nationalbanken går ind og understøtter et opkøbsprogram. Et synspunkt, der deles af flere pensionsselskaber.

ATP freder danskernes pension ovenpå aktienedtur

PFA melder om "lidt forhøjet aktivitet" ved telefonerne 

Mere fra FinansWatch

Flex Funding indgår stor garantiaftale med EU-fond

Den Europæiske Investeringsfond, EIF, vil garantere udlån hos Flex Funding for 425 mio. danske kr. "Det er kæmpestort," siger adm. direktør Henrik Vad, der nu er i dialog med flere institutionelle investorer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs