FinansWatch

Brancheforening: Blackstone-indgreb vil gå hårdt udover pensionsformuen

Ender boligminister Kaare Dybvad Beks (S) boligudspil – også kaldet Blackstone-paragraffen – med at blive lov, vil det koste dyrt, viser beregninger fra brancheforeningen EjendomDanmark.

Foto: Jens Dresling

Hvis boligminister Kaare Dybvad Bek får gennemført sit boligudspil, der er tænkt som et værn mod kapitalforvalteren Blackstones opkøb på det københavnske ejendomsmarked, så får det store økonomiske konsekvenser. Det skriver Berlingske med henvisning til beregninger fra brancheforeningen EjendomDanmark.

"Hvis man går ind og laver et hårdt indgreb, som boligministeren har lagt op til, så giver det værditab på 20-30 pct. Ser man alene på udlejningsejendomme, svarer det til et værditab på 24-36 mia. kr. Det er klart, at når man i den grad går ind og laver et indgreb med så store samfundsøkonomiske konsekvenser, så kan man selvfølgelig se, at det vil gå ud over andelshavere, pensionopsparere og statskassen. Vi må bare konkludere, at samlet set har det ret store konsekvenser," siger Jannick Nytoft, direktør i brancheforeningen EjendomDanmark, der står bag beregningerne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs