FinansWatch

Danskerne betaler over 20 milliarder årligt for forvaltning af pension

Der er stor forskel på, hvad det koster at få forvaltet pensionsopsparingen fra selskab til selskab, konkluderer konkurrencerådets pensionsrapport. Samlet betaler danskerne over 20 mia. kr. om året.

Foto: Thomas Borberg

Det koster penge at få forvaltet en pensionsformue på samlet set 2900 mia. kr. Helt præcist løb prisen for forvaltning op 22,6 mia. kr. i 2017.

Det konkluderer Konkurrencerådet i sin rapport om pensionsområdet, som blev offentliggjort fredag.

Pris er i det hele taget værd at kigge på, for både opsparere og stat nyder godt af det, hvis pensionsformuen bliver forrentet til lavest mulig pris. På tværs af selskaberne var der i 2017 stor forskel på, hvor meget opsparerne betalte for forvaltning. I det billigste selskab betalte opsparerne 0,5 pct. af hensættelserne i 2017. I det dyreste selskab var prisen 1 procentpoint højere.

I gennemsnit betalte danskerne 0,9 pct. af hensættelserne til forvaltning. Kunne den procentsats sænkes til 0,8 pct. ville opsparernes formue stige med 2,5 mia. kr. årligt, som så kunne forrentes. Heraf vil cirka halvdelen lande som indtægter til staten i form af udskudte skatteindtægter.

Efter forslag om forbud fra konkurrenceråd: Irriteret mæglerformand sætter sin lid til politikere

Konkurrenceråd tror på fagforeningers brud med egne pensionskasser

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere