FinansWatch

Pensionsbranchen vil skrotte mæglernes lukrative bijob

For at sikre mæglernes uafhængighed skal de stoppe med at sælge rapporter til pensionsselskaberne, lyder det fra Forsikring & Pension. Mægler ser intet problem i salget af rapporter.

Per Bremer Rasmussen, adm. direktør i Forsikring & Pension. Foto: Jens Dresling

Mæglerne skal gøres mere uafhængige af pensionsselskaberne. Sådan lyder det fra brancheorganisationen Forsikring & Pension (F&P) i et høringssvar til Konkurrence- og Forbrugerrådets kommende rapport om konkurrencen på pensionsmarkedet. Det skal sikre, at mæglerne ikke blot er et fordyrende led, men faktisk bidrager til, at det er de bedste produkter, der vinder udbuddene. Det skriver Insidebusiness.

"F&P deler derfor Konkurrencerådets synspunkt om det uhensigtsmæssige i, at pensionsmæglere kan have økonomiske fordele af at vælge bestemte pensionsselskaber. Det kan være tilfældet, hvis f.eks. mægleren sælger ydelser til pensionsselskaber. Dermed kan salget af ydelser virke som en indirekte provision, hvis der er en opfattelse af, at det er svært at vinde udbud for pensionsselskaber, der ikke køber de pågældende ydelser (soft commission)," skriver Forsikring & Pension i høringssvaret.

Læs artiklen gratis

Registrer med din E-mail.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere