FinansWatch

Medie: PFA ikke med i udbud om Novozymes

Landets største kommercielle pensionselskab PFA er ikke med i et pensionsudbud for ca. 3000 medarbejdere i Novozymes, skriver erhvervsmediet Insidebusiness.

Foto: PR/PFA

Landet største kommercielle pensionsselskab, PFA, er ikke med i en udbudsrunde om at levere pensioner til ca. 3000 medarbejdere i Novozymes.

Det vækker ifølge erhvervsmediet Insidebusiness undren. Specielt fordi PFA tidligere har vundet udbuddet om at levere pension til Novo Nordisk, der har samme ejer som Novozymes.

En af forklaringerne kan være, at PFA er begyndt at tage underskuddene på forsikringer mod tab af erhvervsevne – også kaldet SUL – alvorligt, mener aktuar Søren F. Andersen fra FPension. I halvårsregnskabet fra PFA Pension stod det klart, at netop denne type forsikring giver PFA lommesmerter med et tab på 1,1 mia. kr.

PFA ønsker i et skriftligt svar til Insidebusiness ikke at kommentere på, hvorfor selskabet ikke er med i udbudsrunden.

"Vi ønsker ikke at svare på dette ledende spørgsmål, som netop vil have os til at forholde os til, om vi har trukket os eller ej i det pågældende udbud på grund af SUL. Men generelt er det sådan, at det altid vil være ud fra en helhedsvurdering, hvilke udbud vi deltager i og eventuelt trækker os fra, hvor priser på forsikringer naturligt indgår," hedder det.

Heller ikke en anden af pensionbranchens giganter, Sampension, er med i udbudsrunden.

PFA slår hul i jorden: Minus på halv milliard

Milliardhul skal fyldes: PFA vil hæve prisen for virksomheder med dårlig forebyggelse

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere