FinansWatch

Regeringen tror på bedre pensionsafkast – og højere skatteindtægter

Regeringen vurderer, at pensionskunderne i år og næste år får et bedre afkast end hidtil antaget, og den forventer således at få mere i statskassen fra pensionsafkastskatten.

Finansminister Nicolai Wammen (S) har tirsdag fremlagt regeringens økonomiske redegørelse. | Foto: Mads Claus Rasmussen//

Regeringen har i sin seneste økonomiske redegørelse opjusteret forventningen til, hvor meget statskassen kommer til at få ind på pensionsafkastskatten, den såkaldte PAL-skat, i år og næste år. Det skriver DR.

PAL-skatten er på 15,3 pct. af pensionsafkastet, og med en samlet pensionsformue på over 3000 mia. kr. skal der således ikke meget til at rykke ved skatteprovenuet. Alene i år forventer regeringen således, at få ekstra 43,5 mia. kr. ind på PAL-skatten, mens man for 2020 forventer at få ekstra 13 mia. kr. ind i forhold til de forventninger, der lå ved udgangen af sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs