
3949 kr. i Skandia Link. 272 kr. i Industriens Pension. Sådan ser yderpolerne ud mellem, hvor store omkostningerne pr. forsikret er i landets mest almindelige pensionsselskaber. Det viser de nyeste tal fra 2018, som Finanstilsynet har offentliggjort midt i sommerferien.
At Industriens Pension hører til blandt duksene, når det kommer til at holde omkostningerne i bund er ikke en nyhed. I årene fra 2000 til 2018 som statistikken strækker sig over har omkostningerne i Industriens Pension altid ligget i den laveste ende. Blandt andre billige selskaber findes blandt andet Pension Danmark, PKA, Pensam og en stribe medlemsejede pensionsselskaber. Alle har de det til fælles, at kunderne kommer ind via aftaler gennem deres ansættelsesforhold eller fagforeninger.
Allerede abonnent? Log ind.
Læs hele artiklen
Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.
- Adgang til alle låste artikler
- Modtag vores daglige nyhedsbreve
- Fuld adgang til vores app
Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.
Start et gratis virksomhedsprøveabonnementMere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.