
Danske Banks pensionsselskab Danica Pension har indbetalinger for lige knap 15 mia. kr. i første halvår af 2019. Det er en stigning på godt 1 mia. kr. fra samme periode 2018, viser regnskabsmeddelelse.
Af disse kommer 13,6 mia. kr. fra danske indbetalinger.
Før skat blev der tjent 766 mio. kr. på de fortsættende aktiviteter – herunder ikke det frasolgte Danica Pension Sverige – hvilket er 23 pct. end i første halvår 2018. På forsikringsvirksomheden tjenes der 1,18 mia. kr. mod 807 mio. kr. i samme periode sidste år.
"Det har været et begivenhedsrigt halvår. Vi er lykkedes med at sikre et tilfredsstillende resultat og et solidt investeringsafkast til vores kunder, samtidig med vi bød de sidste af vores nye kunder fra det tidligere SEB Pension i Danmark velkommen i Danica Pension," siger adm. direktør Ole Krogh Petersen i meddelelsen.
For mange af kunderne har det også været er givtigt år. Eksempelvis er kunder med middelrisiko og 20 år til pensionering blevet mødt med et afkast på 12,1 pct., hvilket er noget højere end de negative 1,8 pct. i 2018.
Spændet ligger på et afkast på 6,7 pct. for i den ende med lavt risiko og afkast og op til 15,2 pct. for kunderne med den højeste risiko.
"Vi glæder os selvfølgelig over, at vores kunder har fået det bedste afkast i 1. halvår, siden markedsrenteprodukterne blev introduceret i 2005. Dog er det afgørende at se på afkastene over flere år, og derfor er vi tilfredse med, at vi siden 1. januar 2016, hvor vi iværksatte vores nye investeringsstrategi, har givet vores kunder solide og konkurrencedygtige afkast på deres pensionsordninger," siger Ole Krogh Petersen i meddelelsen.
Derudover er Danicas kundebase vokset betragteligt, da der er kommet 200.000 nye til over det seneste år. Det er dog også kraftigt påvirket af overtagelsen af det tidligere SEB Pension i Danmark.
Fortsat SUL-underskud
Forsikrings- og pensionsbranchen har som helhed svært ved at tjene penge på syge- og ulykkesforsikringer, og det er heller ikke anderledes i Danica, hvor underskuddet stiger.
"Samlet forventes underskuddet på syge- og ulykkesområdet at blive større i 2019 end i 2018. Det er naturligvis ikke en udvikling, vi er tilfredse med, og derfor er det også et område, vi har meget fokus på,” siger Ole Krogh Petersen i meddelelsen.
Han fortsætter:
"Det er vigtigt for os ikke at gå på kompromis med kvaliteten af vores løsninger på syge- og ulykkesområdet. Omkring hver tredje kvinde og hver femte mand får brug for tab af erhvervsevne-forsikring på et tidspunkt i deres liv, og derfor skal vi prioritere kvalitet i vores forebyggelses- og sundhedstilbud samt kundernes økonomiske tryghed, hvis de en dag ikke længere kan gå på arbejde."
Danske pensionskasser fortsætter maratonopkøb af ejendomme for milliarder
Analytiker før Danske Banks halvårsregnskab: Spændingen er væk
Pensionskunder betaler for underskudsgivende forsikring via højere investeringsomkostninger
Mere fra FinansWatch
Ny ATP-topchef skal løbe stærkt for at modvirke inflationen: Vores afkast skal opad, hvis vi skal følge med
Opskrivning af pensionerne sidste år, som ATP kaldte ”historisk”, er blevet indhentet af inflationen og mere til. Ny topchef stiller sig i spidsen for ATP i en tid, hvor ny forretningsmodel skal sikre et højere afkast, og hvor ATP’s samlede betydning for pensionisternes økonomi de kommende år vil svinde ind.
Trods bekymret minister håber brancheorganisation på nul ændringer af pensionsprodukter
Pensionister i pengenød: Det undrer ikke brancheorganisation F&P, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) beder Finanstilsynet om at se nærmere på, om reglerne trænger til en opdatering, så danske pensionister kan føle sig trygge i pensionstilværelsen. Alligevel håber vicedirektør Jan V. Hansen ikke, at et nærstudie vil føre ændringer med sig.