FinansWatch

Danica Pension når næsten indbetalinger for 15 mia. kr.

Pensionsselskabet er en knivspids fra at runde samlede indbetalinger på 15 mia. kr. i første halvår 2019. Flere kunder har opnået tocifrede afkast, og selskabet kæmper fortsat med underskud på ømt område.

Arkivfoto | Foto: PER FOLKVER

Danske Banks pensionsselskab Danica Pension har indbetalinger for lige knap 15 mia. kr. i første halvår af 2019. Det er en stigning på godt 1 mia. kr. fra samme periode 2018, viser regnskabsmeddelelse.

Af disse kommer 13,6 mia. kr. fra danske indbetalinger.

Før skat blev der tjent 766 mio. kr. på de fortsættende aktiviteter – herunder ikke det frasolgte Danica Pension Sverige – hvilket er 23 pct. end i første halvår 2018. På forsikringsvirksomheden tjenes der 1,18 mia. kr. mod 807 mio. kr. i samme periode sidste år.

"Det har været et begivenhedsrigt halvår. Vi er lykkedes med at sikre et tilfredsstillende resultat og et solidt investeringsafkast til vores kunder, samtidig med vi bød de sidste af vores nye kunder fra det tidligere SEB Pension i Danmark velkommen i Danica Pension," siger adm. direktør Ole Krogh Petersen i meddelelsen.

For mange af kunderne har det også været er givtigt år. Eksempelvis er kunder med middelrisiko og 20 år til pensionering blevet mødt med et afkast på 12,1 pct., hvilket er noget højere end de negative 1,8 pct. i 2018.

Spændet ligger på et afkast på 6,7 pct. for i den ende med lavt risiko og afkast og op til 15,2 pct. for kunderne med den højeste risiko.

"Vi glæder os selvfølgelig over, at vores kunder har fået det bedste afkast i 1. halvår, siden markedsrenteprodukterne blev introduceret i 2005. Dog er det afgørende at se på afkastene over flere år, og derfor er vi tilfredse med, at vi siden 1. januar 2016, hvor vi iværksatte vores nye investeringsstrategi, har givet vores kunder solide og konkurrencedygtige afkast på deres pensionsordninger," siger Ole Krogh Petersen i meddelelsen.

Derudover er Danicas kundebase vokset betragteligt, da der er kommet 200.000 nye til over det seneste år. Det er dog også kraftigt påvirket af overtagelsen af det tidligere SEB Pension i Danmark.

Fortsat SUL-underskud

Forsikrings- og pensionsbranchen har som helhed svært ved at tjene penge på syge- og ulykkesforsikringer, og det er heller ikke anderledes i Danica, hvor underskuddet stiger.

"Samlet forventes underskuddet på syge- og ulykkesområdet at blive større i 2019 end i 2018. Det er naturligvis ikke en udvikling, vi er tilfredse med, og derfor er det også et område, vi har meget fokus på,” siger Ole Krogh Petersen i meddelelsen.

Han fortsætter:

"Det er vigtigt for os ikke at gå på kompromis med kvaliteten af vores løsninger på syge- og ulykkesområdet. Omkring hver tredje kvinde og hver femte mand får brug for tab af erhvervsevne-forsikring på et tidspunkt i deres liv, og derfor skal vi prioritere kvalitet i vores forebyggelses- og sundhedstilbud samt kundernes økonomiske tryghed, hvis de en dag ikke længere kan gå på arbejde."

 

Danske pensionskasser fortsætter maratonopkøb af ejendomme for milliarder 

Analytiker før Danske Banks halvårsregnskab: Spændingen er væk

Pensionskunder betaler for underskudsgivende forsikring via højere investeringsomkostninger 

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs