FinansWatch

PKA og Pensam smider trekvart milliard i amerikansk vindmøllepark

Pensionskasserne PKA og Pensam har gennem fælles investering smidt knap trekvart milliard kr. i en ny vindmøllepark i Texas, som den danske vindmølleproducent Vestas skal levere vindmøller til.

Foto: Nick Oxford / Reuters / Ritzau Scanpix

De to danske pensionskasser PKA og Pensam har gennem deres fælles investeringspartner AIP investeret knap trekvart mia. kr. i en vindmøllepark i Texas med navnet El Campo på 267 megawatt (MW).

Det er den danske vindmølleproducent Vestas, som skal levere 67 vindmøller til parken, der er udviklet af amerikanske Longroad Energy. Den samlede investering i Parken udgør 2,4 mia. kr.

Det skriver de to danske pensionsselskaber i en pressemeddelelse.

Projektet ventes at stå færdig i juli 2020, og kan levere strøm til, hvad der svarer 210.000 danske husstandes forbrug.

Det er PKA's anden store klimainvestering i USA, og pensionskassen skriver i meddelelsen, at der i forvejen er investeret for 21 mia. kr. i klimarelaterede projekter i primært Europa.

"Med investeringen i El Campo foretager vi vores anden store klimainvestering i USA, og vi er på den måde med til at skubbe på den grønne omstilling i et land, hvor der i den grad er brug for klimavenlige alternativer til fossile brændsler," siger adm. direktør i PKA, Peter Damgaard Jensen, i meddelelsen.

For Pensam er det den tredje investering i et projekt med vedvarende energi i 2019. Pensam har som mål, at 10 pct. af investeringsporteføljen skal bestå af grøn omstilling og vedvarende energi i 2025.

Adm. direktør i Pensam, Torsten Fels, vurderer i meddelelsen, at parken kan komme rigtig mange amerikanere til gode, og at medlemmerne af pensionskassen vil få glæde af et godt afkast mange år ud i fremtiden.

For Vestas er der indgået en 25-årig serviceaftale, og for parken er der indgået to 15-årige fastpris leveranceaftaler for samlet 194 MW, mens resten vil blive solgt på det kommercielle el-marked.

Longroad Energy, som står for udviklingen af parken, blev stiftet i 2016, og ejer vind- og solprojekter med en samlet kapacitet på 683 MW i USA.

Danske Bank og ATP med i ny milliardstor grøn klima-obligation

PKA-direktør klar til at løfte ny regerings grønne ambitioner

Pensam siger nej tak til olieselskaber 

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs