FinansWatch

Pensionsselskaber tvivler på højere pensionsalder

Selv om levealderen stiger, vil danskerne næppe blive længere tid på arbejdsmarkedet. Det vurderer brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Foto: Jens Dresling / Politiken / Ritzau Scanpix

Velfærdsforliget fra 2006 kommer ikke til at holde i længden. Danskerne vil nemlig ikke blive længere tid på arbejdsmarkedet, selv om levealderen stiger, mener brancheorganisationen Forsikring & Pension. Det skriver Berlingske.

Ifølge direktør i Forsikring & Pension, Per Bremer Rasmussen, er problemet med velfærdsforliget, at det indebærer en forudsætning om, at vi skal arbejde i alle de ekstra år, vi lever længere. Velfærdsforliget er grundstammen i den sunde danske økonomi, vurderede de økonomiske vismænd i en rapport sidste år.

"Det kommer ikke til at holde. Det at antage, at når folk for eksempel lever fem år længere, skal de også arbejde fem år mere. Det er ikke realistisk. Med det bedre helbred og den velstandsstigning, vi oplever, så vil den enkelte ønske at bruge nogle af de ekstra år på at holde fri. Og det bliver politikerne nødt til at forholde sig til," siger Per Bremer Rasmussen til Berlingske.

Netop pension og levealder var også et centralt tema i valgkampen, da Socialdemokraterne foreslog en pensionsreform, der giver udvalgte ældre mulighed for at trække sig tilbage tidligere. Forslaget er imidlertid ikke med i det såkaldte forståelsespapir mellem partierne i rød blok - inklusive de Radikale.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs