FinansWatch

Pensionskassers infrastrukturpartner vil mere end havvind med ny fond

Den øgede risiko i Copenhagen Infrastructure Partners nye fond, der er rettet mod fjerne vækstmarkeder, skal begrænses ved rykke hurtigere ud af projekterne end vanligt. Men den lokale forankring vil fortsat være der, fastslår partner.

Foto: Copenhagen Infrastructure Partners

I sidste måned annoncerede Copenhagen Infrastructure Partners sin femte milliardfond. I modsætning til de foregående har den seneste fond ikke fokus rettet mod de etablerede markeder, men derimod mod Asien, Latinamerika, Østeuropa og sågar Afrika. Hvilket også antydes af navnet New Markets Fund I, der har fået tilsagn om 4,65 mia. kr. fra blandt andre Pensiondanmark, Lægernes Pension og ATP.

Dog kan det indvendes, at det ikke er første gang, CIP vil investere i vækstmarkeder. Tværtimod er endog en ganske betydelig del af den forrige fond allokeret til de taiwanske havmølleprojekter Changfang, Fufang, Xidao og Zhong Neng, som fonden planlægger at opføre på det nye marked. Hvorfor det da også kan synes relativt oplagt, hvor den nyetablerede fond vil have blikket rettet imod.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs