FinansWatch

Skattestyrelsen får 1,6 milliarder tilbage i udbyttesag

61 amerikanske pensionsplaner betaler den danske stat omkring 1,6 milliarder kroner tilbage i udbytteskat.

Karsten Lauritzen

Skattestyrelsen har natten til onsdag indgået et forlig med 61 pensionsplaner i USA, der sikrer, at pensionsplanerne betaler 1,6 milliarder kroner tilbage til den danske stat.

Pengene er en del af den sag om svindel med udbytteskat, hvor den danske stat er blevet snydt for mindst 12,7 milliarder kroner.

Det oplyser skatteminister Karsten Lauritzen på et pressemøde onsdag.

Forliget indeholder en straksbetaling på 950 millioner kroner. Den sidste del af beløbet betales på sigt.

Ifølge Karsten Lauritzen er der tale om det fulde beløb, som de 61 pensionsplaner har fået udbetalt i refunderet udbytteskat.

Forliget er en del af den udbyttesag, hvor den danske stat er blevet snydt til at refundere udbytteskat til udenlandske investorer, der slet ikke ejede de aktier, som de krævede at få refunderet skat for.

Skatteministeren forklarede, at han trods valgkampen valgte at holde pressemødet af hensyn til offentlighedens interesse i sagen.

Forliget er underlagt fortrolighed. Derfor ønsker Skattestyrelsen ikke at oplyse yderligere om forliget.

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs