FinansWatch

Pensionsselskaber kæmper om priser til "Årets Finansvirksomhed"

28. maj kårer FinansWatch i samarbejde med EY de mest veldrevne finansvirksomheder. Se alle nomineringerne inden for pension her.

Pædagogernes Pension kunne glæde sig over titlen som Årets Pensionsselskab i 2018 blandt arbejdsmarkedspensionsselskaberne. Topchef Sune Schackenfeldt lykønskes med prisen af Watch Mediers chefredaktør, Anders Heering. | Foto: Lars Krabbe

Hvem klarede sig overordnet bedst blandt pensionsselskaberne i 2018, og hvilket selskab er set over tid branchens frontløber på vækst?

De spørgsmål besvares, når FinansWatch i samarbejde med EY 28. maj kårer årets finansvirksomheder baseret på de friske årsregnskaber for 2018.

Det sker på konferencen "Årets Finansvirksomhed", hvor der desuden vil være en række aktuelle oplæg fra ind- og udland. Konferencen afholdes på Nimb i Tivoli.

I kategorien pensionsselskaber indgår de største pensionsselskaber målt på præmieindbetalinger. Herunder er de nominerede.

Årets pensionsselskab – kommercielle selskaber

Den overordnede pris er opdelt på kommercielle selskaber og arbejdsmarkedspensionsselskaber.

Prisen til de kommercielle selskaber gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast, indtjening (egenkapitalforrentning), vækst i indtægter samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2018 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

De nominerede er:

  • Alm. Brand Liv og Pension
  • AP Pension
  • PFA Pension

Årets pensionsselskab – arbejdsmarkedspensionsselskaber

Prisen til arbejdsmarkedspensionsselskaberne gives på baggrund af selskabernes nøgletal for afkast samt for deres omkostningsniveau. Pensionsselskaberne opnår point både for den konkrete præstation i 2018 og for udviklingen i forhold til tidligere år.

De nominerede er:

  • Industriens Pension
  • PensionDanmark
  • Sampension

Årets pensionsselskab – vækst

Prisen gives på baggrund af pensionsselskabernes vækst i indtægter. Selskaberne opnår point både for det seneste års vækst og for væksten over en længere årrække.

De nominerede er:

  • Alm. Brand Liv og Pension
  • AP Pension
  • Topdanmark Livsforsikring

Læs mere om konferencen Årets Finansvirksomhed og tilmeld dig her.

Her er de nominerede banker til "Årets Finansvirksomhed" 2019

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Rådgiver: Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark

Provisionsforbuddet fungerer ikke i Danmark, fordi det i vid udstrækning er banker, der ejer investeringsforeningerne, mener investeringsrådgiver Nikolaj Holdt Mikkelsen. Han ser frem til, at Finanstilsynet vil undersøge området.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs