FinansWatch

Nye EU-regler slår ud efter pensionsordninger med garanti

Eksperter kritiserer nye skærpede EU-krav for at gå udover pensionsopsparinger med garanti. De mener, at det vil gå hårdt udover kunderne hos særligt fem pensionsselskaber.

Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

En skrivebordsøvelse i EU betyder, at pensionsselskaberne skal regne med lavere renter langt i fremtiden. Og det kan ramme hundredtusinder af danskeres pensionsopsparinger.

Det skriver Finans.

Ifølge eksperter er det et søm i ligkisten på pensionsordninger med garanti, for selskaberne skal sætte flere penge til side, for at leve op til garantierne. Det begrænser investeringsmulighederne og betyder, at kunderne efter al sandsynlighed har fået forringet mulighederne for at få udbetalt mere, end de er garanteret.

”Stramningen er skidt for kunderne. Selskaberne har for vane at sende regningen videre til kunderne, og så står de med et endnu ringere produkt,” siger Jørgen Svendsen, aktuar og pensionsmægler.

Han tilføjer derudover også, at omkostningerne på de garanterede produkter er urimeligt høje. Både han og rådgiver Søren Andersen, aktuar og rådgiver hos FPension langer ved samme anledning ud efter Velliv, Danica, AP Pension, TopDanmark og Alm. Brand, som ikke vil udbetale garanti-værdien, hvis kunden vil skifte til markedsrenteprodukter, hvor kunden selv bærer risikoen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs